AuditDesktop поддържа номенклатура Клиенти, която се използва при създаване на ангажименти и отчитане на работни карти. За да достъпите номенклатурата, отворете раздел Начало и натиснете бутона Клиенти.

По подразбиране, в лявата част на прозореца се показват групите клиенти. При избор на група, в дясната част се показва списък с всички клиенти от избраната група.
За всеки клиент е достъпно контекстно меню, което се отваря като щракнете с десен на мишката върху клиента.
Работата с номенклатурата се извършва чрез бутоните:
Добавяне - отваря прозорец за добавяне на нов клиент
Редакция - отваря прозорец за редакция на данните на клиента
Изтриване - изтрива избрания клиент
Печат - отваря прозорец за избор и печат на бланки с данни от маркирани или всички клиенти
Изпращане на писма - отваря прозорец за изпращане на писма до избраните клиенти с възможност за използване на шаблонни съобщения
Редакция като списък - отваря прозорец за групова обработка на клиентите. Подходящ е при импортиране на номенклатура с клиенти.
Смяната на йерархичноста на клиента (определяне на подразделенията) става чрез щракване и задържане с левия бутон на мишката върху индикатора на желания запис и преместването му върху родителския.
В зависимост от вашия лиценз, може да се наложи да регистрирате вашите клиенти, преди да имате възможността да използвате данните им.
Групи клиенти
Клиентите могат да бъдат организирани в йерархични групи. Нови групи могат да се добавят по стандартния начин за таблиците за редакция на данни, а йерархията се сменя чрез щракване с мишката върху индикатора на записа и влачене до желаната
позиция.
Бутони за филтриране и визуализация
В долната част на прозореца се намират следните бутони:
- активира или деактивира йерархичния изглед на клиентите (клиент и неговите подразделения)
- Групи - скрива или показва групите клиенти. Когато групите са скрити, се показва списъкът с всички клиенти от всички групи.
- Активни - когато бутонът е активиран, се показват само активните клиенти
- Изтегляне на всички - когато бутонът е активиран, при избор на активна група (или всички групи) се изтеглят всички записи от сървъра наведнъж. Ако бутонът е неактивен, се изтеглят само визуализираните клиенти, поетапно при превъртане на списъка.
- Детайли - показва или скрива детайли на активния клиент