За да отворите прозореца за потребителски права на достъп за определен
ангажимент, натиснете бутона
Настройки когато
сте в режим на Работа по ангажимент.

Програмата работи със следните нива на потребителски достъп:
- Наследен - използва ефективното ниво на достъп на родителския
възел - Без достъп - няма права на достъп
- Четене - права на достъп ниво Четене
- Пълен - пълни права на достъп
- Проверяващ - пълни права на достъп, както и правото да маркира
ангажимент като Проверен - Копиране на достъпи - копира нивото на достъп на настоящия
родителски възел за всички подвъзли. Може да бъде за:- Избран потребител
- Всички потребители
AuditDesktop поддържа различни достъпи до различните части от
методиката. При създаване на нов ангажимент,
нивото на достъп за целия одиторски екип автоматично приема статус
Наследен за всички подвъзли на методиката. Главният възел на
методиката при новосъздаден одит приема нивото на
достъп на потребителя в AuditDesktop.
Практиките при определяне на правата на достъп са:
- Всички потребители имат ниво на достъп Пълен до всички подвъзли
(използва се при по-малки одиторски екипи). Ръководителят на екипа
трябва да маркира главния възел и да избере съответното ниво на
достъп за всеки отделен потребител. Тъй като по подразбиране, нивото
на достъп на всички подвъзли е Наследен, избраният достъп ще се
пренесе до всички подвъзли, за всички потребители. С промяната на
достъпа само до главния възел може лесно да бъде променян достъпът
на един потребител до целия ангажимент. - Видима е само определена част от одита, която ще извършва конкретен
потребител (използва се при по-големи одиторски екипи).
Ръководителят на екипа трябва да маркира възела, до който
съответният потребител ще има или няма да има достъп, и да избере
неговото ниво. За всички възли, до които съответният потребител не
трябва да има достъп, следва да бъде избрано ниво Без достъп.
Промяната на достъпа на отделните потребители до отделни части от
методиката в режим Работа по ангажимент не променя видимостта за
останалите потребители и не променя методиката. Подвъзлите, до които
потребителите нямат достъп, може да не са видими за тях, но те не са
премахнати от методиката и не са маркирани като Невидими за другите
потребители.